Algemeen

Manoek geeft met haar bedrijf ‘blssM’ extra kleur aan de wereld

OLDENZAAL -  Deze jongedame moet wel één van de jongste ondernemers van Oldenzaal zijn. Ze had geen zin om kranten rond te brengen en daarom verzon ze met haar ouders een leuk alternatief. Sinds begin november is ze de trotse eigenaresse van haar eigen bedrijf ‘blssM’.  Om de week brengt ze op de fiets een prachtig boeket bloemen bij klanten aan huis. En dat doet ze met veel plezier.

Voor Manoek (12) is het de ideale manier om een centje bij te verdienen. Een krantenwijk vond ze dus niet zo leuk en daarom bedacht ze met mama en papa iets anders dat nog niemand anders deed. De klantenkring breidt zich langzaam uit en iedereen is razend enthousiast. “Het heeft geen zin om dit elke week te doen, want de bloemen zijn zo vers dat ze vaak langer dan een week staan. Anders hebben de mensen veel te veel bloemen,” zegt Manoek met een grote lach.

Op haar Facebookpagina BlssmManoek staat ze trots op de foto bij de Kamer van Koophandel. Nadat ze zich daar in had laten schrijven, ging ze met haar vader naar de groothandel. Hij kende daar mensen en Manoek kreeg een uitgebreide rondleiding. Ze vond het heel leuk om te zien hoe alles in zijn werk ging.

Nu bestelt ze daar om de week op dinsdag prachtige boeketten. Om het niet te ingewikkeld te maken, kiest ze iedere keer zelf één mooi boeket uit. Als je bloemen bestelt is het dus een verrassing wat je krijgt, maar dat het er fleurig uitziet is zeker.

Op het moment brengt ze vooral bloemen rond op de Graven-Es, maar daar hoeft het wat haar betreft niet bij te blijven. Ze vindt het niet erg om heel Oldenzaal rond te fietsen. Steeds meer klanten vinden haar via Facebook en iemand had het ook al in de buurt-app gegooid, wat ook voor de nodige klandizie zorgde. “Als het veel drukker wordt, wil een vriendinnetje ze ook wel rondbrengen in de wijk waar zij woont,” zegt Manoek. Haar vrienden en klasgenoten vinden het wel leuk dat ze dit werk doet en ze heeft duidelijk al over de toekomst nagedacht. Toch wil ze als ze later groot is liever kinderarts of architect worden.

Samen met haar moeder bedenkt ze handige routes. Als het in de buurt is komt ze met de bolderwagen, want daar kan lekker veel in. En als het regent is haar moeder zo lief om een rondje met de auto te rijden, want de boeketten moeten natuurlijk wel mooi overkomen.

Vind je het ook leuk om een prachtig boeket bij Manoek te bestellen? Dan kan je dat (het liefst voor dinsdag, want dan doet ze de bestellingen) ook doorgeven via haar speciale bloemennummer 06-26844746. Ze kosten € 9,50 en ze komt het boeket met veel plezier brengen. Nu probeert ze dat op vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur te doen. Maar als het erg druk wordt, creëert ze een nieuw bezorgmoment op zaterdag na het sporten. Want dat is ook belangrijk.