Algemeen

Mal&Mod. start prachtig nieuw leeratelier in de Willemien

OLDENZAAL - Manon Moekotte van Mal&Mod. heeft een prachtig nieuw leeratelier in de Willemien. Hier verzorgt ze superleuke workshops en kinderfeestjes. “Ik vind het heerlijk hier,” zegt Manon lachend. Ik zit hier in het gebouw met Impuls en Kaliber en de samenwerking is vooral heel leuk. Eerder had ze haar eigen winkel Gerton lederwaren in de stad.

“Zelf ontwerp en maak ik tassen van leer. Mensen kunnen hier alles van dit materiaal maken en ook cursussen volgen om een eigen tas, portemonnee, clutch of een brillenkoker te maken. Deze nieuwe ruimte is daar zeer geschikt voor. Tassen worden handmatig of machinaal in elkaar gezet. De kleine tasjes voor de workshops zet je handmatig in elkaar. Dan sla je met behulp van een hamer en slagvork gaatjes in het leer en daarna wordt het tasje met een dubbele rijgsteek in elkaar gezet. Heel leuk en iedereen kan het. Vaak melden groepen zich hiervoor aan, maar ook als je individueel een workshop wilt volgen kan je je aanmelden via de website. Daarnaast werk ik in opdracht van bedrijven. Nu maak ik bijvoorbeeld labels van leer met een logo.” 

Voor kinderfeestjes is er ook van alles mogelijk. Armbandjes maken of verschillende figuren versieren. “Zo hebben we volgende week een vlinder- en een zeemeerminnenfeestje. De kinderen kunnen hier heerlijk creatief bezig zijn.” De workshop touwlamp knopen voor volwassenen is op het moment erg populair. Graveren in hout is een andere leuke optie.

In vakanties verzorgt Manon creatieve middagen; zelf, maar ook met Impuls. Iedere tweede en vierde maandag van de maand vindt in samenwerking met Impuls het ‘Creatief café’ plaats. “De ochtend is bedoeld voor ouderen vanaf 65 jaar. In de avond is iedereen tot 65 jaar welkom, maar dat is uiteraard gewoon een richtlijn. Je kan hier heerlijk creatief bezig zijn. Schilderen, breien, haken, tekenen en kleuren: alles kan. Je neemt zelf de benodigde materialen mee. Als je iets mist, is er genoeg materiaal aanwezig dat je ook mag gebruiken. “Iedereen heeft kennis op verschillende gebieden en we helpen elkaar. Er wordt geen lesgegeven. Het is heel gezellig samen. Al zit je er maar bij om koffie te drinken.” Op het moment is Manon nog druk met het ontwikkelen van doe-het-zelf pakketten. Haar creativiteit zorgt continu voor nieuwe ideeën.

Op Instagram vind je vanaf nu een actie waar twee keer een workshop ‘Tasje maken’ te winnen is voor twee personen (mal.en.mod.leeratelier& workshops).

Kijk voor meer informatie op www.malenmod.nl of bel 06-22568492.