Algemeen

Loes verkoopt met veel plezier ambachtelijke producten in cadeauwinkel GildeHof

OLDENZAAL - In cadeauwinkel GildeHof verkoopt Loes (38) op donderdag- en vrijdagmiddag prachtige ambachtelijke producten. Deze worden gemaakt op de activiteitenafdelingen en ateliers van De Losserhof, dat een onderdeel is van De Twentse Zorgcentra waar zorg en ondersteuning wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. In de winkel hangt de heerlijke geur van amberblokjes en de kleuren zijn een lust voor het oog. Fijne bijkomstigheid is dat de producten voor een mooie prijs worden aangeboden, zodat ze voor bijna iedereen betaalbaar zijn.

Vol enthousiasme vertelt Loes alles wat ze over de winkel weet. In het Keramisch Atelier in Losser maken ze bijvoorbeeld kleurrijke schalen, vazen, sleutelhangers en nog veel meer artikelen die in de winkel uitgestald staan. Hier is Loes zelf ook een paar ochtenden per week te vinden. Bij de Papierschepperij vind je handgeschept papier en maken ze origineel inpakpapier, tasjes, zakjes en slingers. Bij de Houtafdeling fabriceren ze vogelhuisjes, tapasplankjes en insectenhuisjes. En bij de Kaarsenmakerij gieten ze kaarsen in alle kleuren en vormen. In het Textielatelier worden tasjes en kleine tafelkleedjes ontworpen. Maar ook notitieblokken die bij de Papierschepperij tot een boek worden gemaakt.

Zo ontstaan er mooie samenwerkingsverbanden. Tot slot is er nog het Teken en Schilderatelier, waar prachtige kunstwerken gecreëerd worden.

In het winkeltje kan je ook spullen op bestelling laten maken. Kaarsen in een bepaalde kleurstelling of vorm bijvoorbeeld. Of misschien heb je zelf een creatief idee waarvan je de uitvoering niet ziet zitten. Er is van alles mogelijk! Loes kan haar creativiteit al meer dan dertien jaar kwijt bij De Losserhof. Maar in de winkel achter de kassa staan, vindt ze misschien toch wel het leukst. “En prijskaartjes maken en labeltjes en tasjes tekenen. Die maken we ook zelf,” zegt ze trots. Ieder detail krijgt alle aandacht en daarom wordt er hier zoveel meer dan een cadeautje meegegeven.

Als ze in de groep even geen inspiratie hebben, gaan ze gekke namen bedenken. Zoals de ‘Hamka-vogel’ die ontstond terwijl ze Hamka’s aan het eten waren. Verder zijn bij Loes vooral de ‘Prachtkip’, de ‘Patatvogel’ en de ‘Miereneter’ populair. De Patatvogel heeft ze speciaal voor ons getekend. Je kan hem op de foto zien. Ze vindt het ook fijn om af en toe een boodschapje te doen als het niet zo druk is in de winkel. Of ze gaat even lekker in het zonnetje zitten als die schijnt. 

Het is bijna Moederdag; wellicht een mooi moment om eens een kijkje in deze gezellige winkel te nemen aan Grootestraat 35-37. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.