Algemeen

Leuke zomeractiviteiten voor (en door) de Oekraïense jongeren in Oldenzaal

OLDENZAAL - Impuls en FC Noaber hebben hun krachten gebundeld om leuke activiteiten te organiseren voor (en door) de Oekraïense jongeren in Oldenzaal. In de zomervakantie staan diverse activiteiten gepland voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. “Want wij vieren vakantie en op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat zij ook leuke dingen kunnen doen.”

V.l.n.r. Esther van Loon, Jonathan van Benthem, Katharina Awad en Chiel ter Braak.

De Oekraïense jongeren gaan op de Potskamp naar school. Hier ontmoetten Jonathan van Benthem en Ruben Hesselink van FC Noaber hen eigenlijk bij toeval en werd het idee geboren om iets voor hen te organiseren. Dit hebben ze uitgewerkt in samenwerking met Esther van Loon en Katharina Awad van Impuls, die alles met betrekking tot de Oekraïners in goede banen leiden.

Chiel ter Braak van FC Noaber helpt bij het coördineren van de activiteiten. De jongeren van FC Noaber helpen niet alleen in Oldenzaal maar ook in Enschede en Borne. Dat is nog een behoorlijke klus.

Er is de komende maanden van alles te doen, zoals archery attack, dans, volleybal, voetbal, bubbelbal, leuke activiteiten bij Outdoor Challenge Park, kickboksen en koken. Voor meer informatie kan je kijken op www.impuls-oldenzaal.nl/jeugd. Via deze site is het ook mogelijk om je aan te melden.

Op vrijdag 22 juli trapt Impuls samen met FC Noaber af met ‘sportend opruimen’ op het Hulsbeek. Vanaf 16.00 zijn er sportieve activiteiten gepland. Daarna gaat de jeugd zoals voorgaande jaren gezamenlijk opruimen in het park en de middag wordt afgesloten met een gezellige BBQ.