Algemeen

Ladies' Circle Oldenzaal steunt Realcovery
Inloophuis te Weerselo met € 1.500

OLDENZAAL - Afgelopen zondag, 31 oktober, organiseerde de Ladies’ Cirlce Oldenzaal het jaarlijks terugkerende evenement bij QuaKoken@Gelderman. Dit jaar genoten 90 gasten van een smakelijke High Wine en vermakelijke Bingo, waarmee ze tezamen geld inzamelden voor het Realcovery Inloophuis in Weerselo. 

Het inloophuis is opgericht voor mensen met een eetstoornis tijdens hun weg naar herstel. De High Wine van de Ladies' Circle Oldenzaal heeft reeds € 1.500 euro opgebracht. En de komende maanden zal dit bedrag alleen maar meer worden! Het bedrag dat opgehaald wordt met de verkoop van chocolade en tijdens de filmavond komt komend jaar eveneens ten goede van het Realcovery Inloophuis Weerselo.

Ladies’ Circle Oldenzaal organiseert sinds de jaren ’90 jaarlijks diverse activiteiten om hiermee geld of goederen in te zamelen voor lokale initiatieven en goede doelen. Afgelopen jaar moesten nagenoeg alle activiteiten wijken wegens de maatregelen omtrent het Coronavirus. Gelukkig kon dit jaar de High Wine wel plaatsvinden, het evenement was binnen no-time uitverkocht. Bij QuaKoken@Gelderman genoten de 90 gasten van een combinatie van diverse wijnen en lekkernijen.  Tijdens de High Wine werden de gasten vermaakt met een Bingo, de diverse knalprijzen gesponsord door lokale ondernemers. De Bingo werd met verve gepresenteerd door Chiel Beckmann en Eline van den Brink, het gouden koppel had de lachers op hun hand tijdens de feestelijke middag.

Het Realcovery Inloophuis in Weerselo, voor mensen herstellende van een eetstoornis, biedt een plek met inspiratie, rust en vertrouwen. Vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor voor de mensen, maar ook voor hun naasten. In de vorm van keukentafelgesprekken, inspiratiesessies en praatgroepen, biedt het Realcovery Inloophuis laagdrempelige, warme en veilige ondersteuning en advies over het herstel van een eetstoornis.