Algemeen

Ladies’ Circle haalt € 12.000 op voor Vakantieklas Oldenzaal

OLDENZAAL - Ladies’ Circle Oldenzaal hield 30 oktober het evenement Wijn, Spijs en Gezelligheid, een ladies only middag voor 130 dames in Zalencentrum Rouwhorst. Een presentatie over gelukskunde en een wijnproeverij met culinaire omlijsting waren de basisingrediënten voor dit samenzijn. De volledige opbrengst van € 12.000 komt ten goede aan Vakantieklas Oldenzaal.  

Voorzitter van LC Oldenzaal Anouk Platvoet laat weten dat de middag een zeer gevarieerd en aansprekend programma had. ‘Geluksgoeroe’ Mirjam Spitholt trapte af met een sprankelend optreden. Daarna volgde een wijnproeverij onder leiding van sommelier René Dommerholt. De culinair hoogstaande hapjes werden verzorgd door Restaurant Joann en Hotel Restaurant ’t Kruisselt en waren perfect afgestemd op de wijnen. De borrelplank, samengesteld door Restaurant QuaKoken, was een ware verwennerij. Aan alle gasten werd een goed gevulde goodiebag aangeboden en tot slot konden de voetjes van de vloer onder muzikale begeleiding van DJ Q-Master. Uiteraard konden de wijnen van de proeverij ook gekocht worden om de opbrengst voor Vakantieklas Oldenzaal nog verder te vergroten tot een bedrag van maar liefst € 12.000! 

Vakantieklas Oldenzaal is een initiatief van Stichting Impuls. Deze Vakantieklas is in het leven geroepen om kinderen van 4 tot 12 jaar, die thuis problemen hebben, een fijne tijd tijdens de schoolvakanties te bieden. Scholen melden kinderen aan bij wie het thuis niet zo goed gaat, bijvoorbeeld door armoede, huiselijk geweld, ziekte, scheiding, of mantelzorgtaken. Deze kinderen krijgen geen les in de Vakantieklas, maar kunnen zich uitleven met sport, spel, theater en andere leuke activiteiten waardoor ze plezier kunnen maken en ontstressen. Ladies’ Circle Oldenzaal hoorde van dit initiatief en besloot zich hier voor in te zetten. Met dank aan vele sponsoren, personen en bedrijven die zich belangeloos hebben ingezet en alle mensen die kaarten hebben gekocht werd het een topmiddag. Het evenement was binnen de kortste keren uitverkocht, mede door het succes van soortgelijke evenementen georganiseerd door Ladies’ Circle Oldenzaal in voorgaande jaren. En het resultaat van € 12.000,- mag er zijn!