Algemeen

Klimmen tegen MS

OLDENZAAL - De leden van Oldenzaal tegen MS gaan op tweede pinksterdag, maandag 6 juni,  met hun team na twee jaar coronaperikelen eindelijk weer de uitdaging aan. Op die dag wordt de Mont Ventoux in het zuiden van Frankrijk voor de vierde keer beklommen door team Oldenzaal tegen MS, tijdens het evenement Klimmen tegen MS.

Dat begon meer dan tien jaar geleden als een kleinschalig initiatief, waarbij een aantal vrienden een sportieve uitdaging wilde koppelen aan een goed doel en is uitgegroeid tot het grootste, Nederlandse wieler- en loopevenement op de flanken van de legendarische Kale Berg, de Mont Ventoux. Het doel van Klimmen tegen MS is het één of meerdere keren beklimmen van de Mont Ventoux, per fiets of (hard-)lopend. Elke deelnemer moet sponsorgeld ophalen wat volledig besteed wordt aan onderzoek naar MS.

Team Oldenzaal tegen MS legt al wandelend de 21,5 km lange tocht naar de top van de berg af. Met een helling van gemiddeld 7,5% is dat voor de leden van het team met en zonder MS een hele prestatie. Zij doen dit dus allemaal om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

Eerder dit jaar organiseerden zij ook al een wandeling om het benodigde sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Op 3 april bracht de wandeling op de Tankenberg, ondanks het ijzige weer van die dag, toch nog een kleine 1000 euro op.

Deze editie is extra bijzonder, zoals al eerder genoemd wordt het evenement voor de tiende keer georganiseerd. Daarnaast hebben drie pubers zich bij het team aangesloten. Sem Groot Rouwen (13 jaar oud) gaat voor de tweede keer mee en loopt voor zijn moeder Pascal Landheer. Helaas kan zij vanwege gezondheidsproblemen er toch niet bij zijn dit jaar, haar ex, de vader van Sem gaat mee in haar plaats. Bridget Nijland (12 jaar oud) beklimt samen met haar moeder Denise Harperink de berg, Denise gaat dit jaar voor de vierde keer omhoog. En de laatste puber: Jilana Dassen (11 jaar oud), zij loopt mee voor en met haar tante Anouk Woordes. Anouk heeft zelf ook een klein jubileum, het wordt haar vijfde keer dat ze naar de top van ‘de reus van de Provence’ wandelt. Daarnaast hebben Jan Platvoet en zijn dochter Dorien Koehorst-Platvoet zich bij team Oldenzaal tegen MS aangesloten. Een team vol enthousiaste deelnemers, met allemaal hetzelfde doel, de top van de Mont Ventoux bereiken en een MS-vrije wereld.

Al met al beloofd het weer een bijzondere dag te worden. Wil je team Oldenzaal tegen MS steunen in hun strijd tegen MS, kijk dan even op: https://klimmentegenms.moves.ms/team/oldenzaal-tegen-ms