Algemeen

Kinderen Drie-Eenheid, bakkerij Olde Keizer en burgemeester Patrick Welman ontbijten samen

OLDENZAAL - Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken hadden burgemeester Patrick Welman en bakkerij Olde Keizer samen met kinderen van basisschool Drie-Eenheid onlangs een lekker ontbijtje op tafel in het stadhuis. 

Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. De burgemeester, bakkerij Olde Keizer schoven met kinderen van groep 7 van de Drie-Eenheid bij elkaar aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen hebben gepraat over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

“Elke ochtend ben ik trots als ik de inwoners van Oldenzaal blij kan maken met een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte brood. Het burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan de jongste burgers onder ons mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het bakkersvak te vertellen”, aldus Pascalle Consijnse van bakkerij Olde Keizer.

Het burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgang vinden in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in de buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij Olde Keizer en gezond beleg. Verder konden burgemeester Patrick Welman en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.