Algemeen

Kerstactie Voedselbank harder nodig dan ooit

OLDENZAAL - De inzameling van houdbaar voedsel voor de Voedselbank Oost Twente bij supermarkten in Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum en Weerselo, die twee jaar geen doorgang kon vinden door de coronamaatregelen, wordt dit jaar gehouden op vrijdag 9 en zaterdag 10 december. De opbrengst van deze kerstactie is meer welkom dan ooit, omdat het aantal cliënten aan wie wekelijks een voedselpakket wordt verstrekt met name de laatste maanden sterk groeit. En blijft groeien, doordat steeds meer mensen in de financiële problemen komen vanwege de hoge energiekosten en de stijgende kosten voor levensonderhoud meer in het algemeen.

Schommelde het aantal cliënten van de Voedselbank Oost Twente in januari van dit jaar nog rond de 130, inmiddels is dat aantal opgelopen tot 185. Met de voedselpakketten, die wekelijks aan deze cliënten worden verstrekt, worden zo’n 430 monden gevoed in het werkgebied Oldenzaal en Denekamp.

Aan de inzameling van houdbaar voedsel doen in totaal dertien supermarkten in Oldenzaal, Denekamp, Ootmarsum en Weerselo mee. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december krijgen bezoekers van deze supermarkten tussen 10.00 en 16.00 uur bij de ingang door vrijwilligers flyers overhandigd met daarop een lijstje met houdbare producten die kunnen worden gekocht ten behoeve van de Voedselbank Oost Twente. De extra aangeschafte producten kunnen bij de uitgang in daarvoor bestemde kratten worden gedeponeerd.

Geld doneren?

Inmiddels zijn op de bankrekening van de Voedselbank Oost Twente ook al de nodige donaties bijgeschreven, bijvoorbeeld van mensen die (een deel van) de 190 euro korting op de energierekening willen schenken. Financiële donaties zijn vanzelfsprekend ook zeer welkom bij de Voedselbank. Dat kan eenvoudig via de website www.voedselbankoosttwente.nl. Daar kunnen ook mensen, die zich willen aanmelden als vrijwilliger, terecht. Mensen die hun kerstpakket willen doneren aan de Voedselbank Oost Twente kunnen dat op maandag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur afgeven aan de Nijverheidsstraat 97 in Oldenzaal.