Algemeen

Kartrijder Mart Bult (11) plaatst zich in A-Finale in Le Mans

OLDENZAAL – Oldenzaler Mart Bult deed mee aan de Kart World Final in Le Mans in de catagorie mini’s. Hij wist zich te plaatsen in de A-Finale, waar hij op 19 oktober als beste Nederlander eindigde. Hij werd nummer 26 in zijn klasse.

Het was een enerverende week. Aankomst op zaterdag 12 oktober en dan een hele week kartsport op wereldniveau. Mart: “Ik heb mijn ogen uitgekeken, zo’n groot evenement had ik niet eerder meegemaakt met zo’n mooie en grote baan.”

Mart deed mee met het PdB-team (Peter de Bruijn Racing), waar ook René Lammers (zoon van Jan Lammers) deel van uitmaakte. Mart: “Het mooie van deelname in zo’n team is dat alles rondom de racers proefessioneel wordt geregeld. Maar ook de kennis en de informatie waar je gebruik van kunt maken, dat is echt waardevol. Ik heb met René Lammers samen gereden met een GoPro-camera en we hebben de beelden achteraf geanalyseerd, daar leer je veel van. ”

Het weer was wisselvallig en dat is van grote invloed op het rijden en zelfs de bandenkeuze. Dit weertype kon Mart kennelijk goed in zijn voordeel gebruiken.

Wat Mart betreft gaat hij het volgend jaar weer, maar hij moet zich dan eerst weer van een ticket verzekeren.

De spectaculaire Finale-zaterdag van Le Mans is op Youtube te vinden met de zoektermen ‘IAME 2019 International Final’.