Algemeen

Iedere kroket is er één!

Tijdens de jaarlijkse najaarskermis in Oldenzaal is ook dit jaar de ‘kermiskroket’ niet te missen. Leo Club Oldenzaal zal, nadat het vorig jaar net niet gelukt is, dit jaar weer met man en macht proberen het record van 18.600 kroketten te verbreken. 

Van vrijdag 27 tot en met maandag 30 september staat de Leo Club, bestaande uit twintig leden in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar, voor stadshotel Ter Stege om de kroketten te verkopen. Zoals ieder ander jaar kosten de kroketten ook dit jaar weer 1,- per stuk en krijg je er 11 voor een tientje. Dit jaar hebben wederom een groot aantal bedrijven zich als sponsor verbonden aan deze actie. Daarmee worden de kosten zo laag mogelijk gehouden en is alles wat er onderaan de streep overblijft voor het goede doel. Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar een zorgvuldig uitgekozen hoofddoel en een kleiner bedrag wordt geschonken aan een subdoel.

Dit jaar is als hoofddoel gekozen voor Stichting Leendert Vriel. Stichting Leendert Vriel zorgt ervoor dat er aanvullende zorg geboden wordt wanneer iemand in zijn of haar laatste levensfase zit. Dit wordt gedaan met daarvoor speciaal getrainde vrijwilligers die ondersteunen in de vorm van waakdiensten en/of lichte verzorging. Deze aanvullende zorg helpt deze mensen en hun naasten om op een zo prettig mogelijke manier afscheid te kunnen nemen. Zij hebben aangegeven met de bijdrage vanuit deze actie onder andere nieuwe sta-op-stoelen te willen aanschaffen voor in het Hospis Holos. Meer info over de stichting kun je vinden op www.leendertvriel.nl.

Naast dit prachtige doel zijn wij altijd opzoek naar andere initiatieven, projecten of organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze kunt u het hele jaar door insturen via de mail of fysiek inleveren tijdens het kermisweekend in onze ‘ideeënbox’.

Wij geloven dat een kroketje áltijd kan! We willen daarom iedereen die naar de Oldenzaalse najaarkermis komt oproepen om een kroket te halen. Of plaats een bestelling voor een heerlijke kroket met collega’s tijdens de lunch of vrijdagmiddagborrel op het werk. Dat laatste kan via kroket@leocluboldenzaal.nl of stuur het via Whatsapp naar 06-461 997 67.

Foto: Een gedeelte van de Leo Club Oldenzaal na afloop van de krokettenactie in 2018.