Algemeen

Herstart wielerseizoen is een feit

Er leek geen vuiltje aan de lucht tijdens de ploegpresentatie bij Löwik Wonen & Slapen in Vriezenveen van het nieuwe opleidingsteam voor Twentse wielertalenten van wielerclubs De Zwaluwen [Almelo] en OWC [Oldenzaal].

In een professionele setting werd het nieuwe team op woensdag 26 februari bij Löwik Wonen & Slapen aan het Westeinde 660 in Vriezenveen gepresenteerd aan pers en publiek. De presentatie van de avond was zelfs in handen van wielercoryfee Gert Jacobs. Iedereen had enorm veel zin in het nieuwe wielerseizoen dat voor de deur stond, maar toen kwam de coronacrisis.

 

Gevolg; tot vorige week lag het wielerseizoen min of meer stil. Natuurlijk kwamen er gedurende de coronacrisis wel steeds meer mogelijkheden om te trainen, maar wedstrijden werden niet of nauwelijks georganiseerd. Toch lijkt het er op dat het wielerseizoen nu echt op gang begint te komen. Dat is in ieder geval zo op het hoogte niveau, waar afgelopen zaterdag bijvoorbeeld de Strade Bianche eindelijk kon worden verreden.

 

Op de niveaus daaronder blijft het vooralsnog onzeker welke wedstrijden nog doorgaan dit wielerjaar, omdat niet alle organisatoren het al aandurven om hun wedstrijd te organiseren. Maar zo het nu lijkt krijgt het wielerjaar 2020 toch nog een bevredigende afsluiting.