Algemeen

Groene visite op bezoek bij bewoners in zorgcentra

OLDENZAAL - De leden van de werkgroep Groene Visite van IVN Oldenzaal-Losser verzorgen al vele jaren in Noordoost- Twente de Groene Visite voor ouderen. De groep bestaat uit vrijwilligers die met een seizoensgebonden ‘natuurkoffer’  op bezoek gaan bij ouderen die in een zorgcentrum of verpleeghuis wonen of deelnemen aan dagopvang of een zorgboerderij.

In de seizoenskoffer zitten voorwerpen van ‘natuur uit eigen omgeving’. Te denken valt aan mooie natuurfoto's en producten passend bij het seizoen zoals kruiden, noten, etc. Daarbij maken ze ook gebruik van uitlopende, bloeiende of gekleurde takken, bloemen, zaden, een nestkastje, een cd met vogelgeluiden, groente uit de moestuin, enz. De bedoeling is om samen met de ouderen mooie herinneringen op te halen en hun een gezellig natuurmoment aan te bieden.

Om welke ouderen gaat het?

De leden van de werkgroep Groene Visite richten zich op dementerende ouderen die gebruik maken van dagopvang of die in een zorgcentrum wonen. Voor hen gaat het hierbij om ouderen in N.O. Twente.

Vrijwilliger worden?

Groene Visite is op zoek naar vrijwilligers die met hen deze mooie en dankbare activiteit willen organiseren en begeleiden. Nieuwe vrijwilliger krijgen een basistraining met informatie over de natuur in de omgeving en over de ouderen (o.a. dementie). Ze begeleiden de Groene Visite altijd met zijn tweeën .

Informatiemiddag

Ben je geïnteresseerd en wil je hierover meer informatie ontvangen, dan ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst op dinsdagmiddag 31 januari om 13.30 uur in Paal 12, Vondellaan 12 in Oldenzaal.

Algemene informatie en aanmelding bij Joke Elsten, tel. 06-42258288 of Theo von Piekartz, tel. 0541-523616.