Algemeen

Gebak voor politie van jonge deelnemers FC Twente Cup

OLDENZAAL - Zeven vrienden (Sven, Fedde, Siem, Sietse, Job, Finn en Gijs) hebben afgelopen weekend zelfgemaakte taart en muffins naar het politiebureau in Oldenzaal gebracht. De vrienden van 11 en 12 jaar doen mee aan de FC Twente Cup, Scoren in de wijk.

Bij het lekkers zat een brief waarin de jongens hun respect uitspreken voor de politie. De vrienden geven aan dat ze door de lockdown niet alles kunnen doen wat ze graag zouden willen. Afspreken met familie en vrienden is lastig en voetbalwedstrijden gaan niet door. Ze vinden het geen leuke maatregelen, maar begrijpen wel waarom deze nodig zijn. Op tv zagen de vrienden de beelden van de demonstraties en rellen en ook hoe gevaarlijk het voor de politie kan zijn om hier in op te treden.

De bakactie is een bedankje voor het werk dat de agenten doen. De jongens: “Wij kunnen niet iedereen bedanken die helpt het coronavirus tegen te gaan, maar we kunnen wel wát doen.” De dienstdoende agenten konden de actie erg waarderen en namen de taart en muffins graag in ontvangst. Als dank mochten de vrienden een kijkje nemen bij een ME bus die was ingezet tijdens de rellen. Uiteraard de corona richtlijnen in acht nemend. De actie komt voort uit een project waar de vrienden aan meedoen, de FC Twente Cup 2021 (www.fctwentecup.nl).

Een project van vier maanden waarbij teams zich moeten kwalificeren voor het voetbaltoernooi om de FC Twente Cup. Ze vormen met z’n zevenen een team. Kwalificatie kunnen ze afdwingen door trainingen, oefenwedstrijden en buurtbijdrages uit te voeren in de eigen wijk. Voor elke actie ontvangen ze punten. De bakactie voor het politiebureau was snel bedacht en vonden ze erg leuk om te doen. Nu bereiden ze zich voor op de volgende actie. Wat dit is, houden ze graag nog even geheim.