Algemeen

FC Berghuizen Vrouwen 1 vol op stoom

OLDENZAAL - Misschien is het u nog niet opgevallen, vandaar dat we bij deze aandacht vragen voor de prestaties van Vrouwen 1 van onze vereniging. De vrouwenhoofdmacht van FC Berghuizen ging de eerste helft van dit seizoen als een speer. Nagenoeg alle dames zijn topfit en gaan echt voor het kampioenschap. En alsof dat nog niet voldoende is, gaan ze ook door naar de achtste finale van de landelijke KNVB Beker voor vrouwen. Hoe tof is dat!

Sponsorlunch

Het seizoen begon traditiegetrouw met een uitgebreide lunch in de tuin van de trotse hoofdsponsor AB4Support die al ruim vijf jaar het team volledig financieel ondersteunt en kleedt. Na de lunch werd de jaarlijkse fotosessie gehouden en konden de meiden daarna de aftrap doen voor de eerste competitiewedstrijd.

 

Niets te vrezen

Van de tegenstanders in deze poule, de eerste landelijke klasse van de KNVB, heeft het team tot op heden niet echt veel te vrezen. De puntjes die de dames hebben laten liggen, zijn te wijten aan slordig voetbal. Als het team gewoon de koppies erbij houdt en lekker gaat voetballen, is er niets aan de hand en worden de punten eenvoudig binnengehaald. Voor de uitwedstrijden reizen de vrouwen vele kilometers met de bus van Brookhuis. Zo variëren de afstanden van Enschede, Delft, Nootdorp tot Winkel in Noord-Holland. De heenreis verloopt rustig en bereidt een ieder zich op haar eigen wijze voor op de komende wedstrijd. Op de terugreis gaat het los, dan viert het team haar eigen feestje. Je moet er per slot van rekening zelf iets leuks van maken!

 

ADO Den Haag

Ook in de Bekercompetitie loopt het naar wens. Alhoewel de focus natuurlijk op de gewone competitie ligt, zijn ook de punten voor de bekerwedstrijden gemakkelijk binnengesleept. Dat betekent dat het team op 2 februari de achtste finale tegen eredivisieclub ADO Den Haag VR1 speelt, thuis op Sportpark ’t Venterinck. Het team is ontzettend trots op deze prestatie.

 

Hecht team met een nieuwe trainer

Bij Vrouwen 1 gaat iedereen voor elkaar door het vuur. Ze vechten met elkaar en voor elkaar. Dat is de kracht van dit hechte team. De staf van het team is op volle sterkte. Zo staat het team vanaf dit seizoen onder leiding van hoofdtrainer Leanne Pegge. Leanne heeft in het verleden ook zelf jarenlang in Vrouwen 1 gespeeld. Zij heeft een ruime voetbal- en trainingservaring. Onder haar leiding is het team gegroeid. Zij zorgt voor rust, duidelijkheid, kwaliteit en plezier. Daar profiteren de dames van. De overige stafleden zijn Rik Arends als verzorger, Peter Hulsmeijers als assistent-scheidsrechter en Leo Benneker als assistent-trainer en teammanager.

 

Flitsend tenue

Net voor de winterstop is het team verblijd met een nieuw trainings- en reservetenue inclusief trainingspakken. Het tenue werd direct tijdens de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek VR1 ingewijd. De flitsende kleuren vallen goed op en oogsten veel bewondering bij de toeschouwers en op social media.

 

Tot slot

FC Berghuizen VR1, je kunt er niet meer omheen. Een team dat gezien en gehoord mag worden binnen onze vereniging. Met recht het visitekaartje van Oldenzaal en de regio. Een team waar andere verenigingen in den lande tegen op kijken en hun waardering over uitspreken. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het team dat gaat voor het kampioenschap naar de hoofdklasse. Daar ligt de focus. Met de steun en aanmoediging van bestuur, leden, ouders en vaste supporters moet dat zeker gaan lukken. Tot ziens aan het veld!