Algemeen

EHBO Vereniging heel blij met Nutsschool als nieuwe locatie

OLDENZAAL - Het viel voor EHBO-Vereniging St. Plechelmus niet mee om een nieuwe locatie te vinden, maar het is gelukt. Op de dinsdagavonden kunnen ze terecht in de Nutsschool. “Het is een prachtige nieuwe school en we zijn heel blij dat we gebruik van de moderne gymzaal mogen maken,” zegt voorzitter Mathilde Luttikhuis blij.

Op de foto van links naar rechts: Niel Steenbergen, Gé Koedijk, Mathilde Luttikhuis.

“Eerder maakten we gebruik van de Stakenboer van Impuls, maar daar konden we alleen nog maar op woensdagavond terecht,” vertelt secretaris Niel Steenbergen. “Maar op die avond gaan veel mensen sporten en iemand had een opa-dag. Dat zou ons leden gaan kosten. We hebben heel veel organisaties aangeschreven, maar de gebouwen waren vaak te klein. Mathilde heeft haar schouders eronder gestoken. Bij toeval was er bij de Jeu de Boulevereniging een leraar van de Nutsschool die deze ruimte opperde en zo kwamen we hier terecht. De zoektocht was een bron van zorg. Het viel allemaal niet mee.”

Directeur van de Nutsschool, Gé Koedijk, biedt de ruimte met plezier aan. “Bij de bouw van de school speelde de gedachte al dat een school meer hoort te zijn dan alleen een school. Het moet ook een maatschappelijke functie hebben. Dat de EHBO Vereniging hier nu haar plekje heeft gevonden is voor ons een win-winsituatie. Zij kan bij grote sportevenementen van de school bijspringen en misschien cursussen geven voor ouders. En het gebouw is toch al verwarmd. Het kost alleen een beetje licht en de vereniging betaalt een kleine vergoeding voor koffie- en theefaciliteiten. Ik heb vertrouwen in een prima samenwerking.”

Er is zelfs een plek gevonden om de reanimatiepoppen op te bergen. “Opslag van materialen vormt vaak een probleem in scholen, maar toevallig hadden we nog een kast over,” lacht Gé. De reanimatiepoppen zijn behoorlijk kostbaar, dus het is fijn dat er niet mee gesleept hoeft te worden. “Het is ook fijn dat gymzaal zo groot is. We hebben drie volwassen poppen, een babypop en een puberpop waar we in groepjes mee aan de slag gaan. Dan heb je behoorlijk wat ruimte nodig,” legt Mathilde uit.

De EHBO-Vereniging staat trouwens te springen om vrijwilligers. “We zoeken mensen die al een diploma hebben. Of personen die nu BHV-cursussen volgen en hier dieper op in willen gaan door het medische gedeelte meer te oefenen. Die kunnen dan diensten draaien bij evenementen zoals Streetsoccer en de Ballooning,” zegt Mathilde. “We hebben nu dertig leden waarvan er vijftien erg actief zijn. Maar veel ervan werken tegenwoordig lang door, dus het is handig als mensen ’s middags beschikbaar zijn. En de diensten duren maximaal tot een uur of acht, negen.”

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij de EHBO Vereniging? Neem dan contact op via www.ehbooldenzaal.nl. 

Op de foto van links naar rechts: Niel Steenbergen, Gé Koedijk, Mathilde Luttikhuis.