Duurzaam Thuis Glimlach

Algemeen

Eerste Vanentoernooi judo Hantei in coronatijd is groot succes

OLDENZAAL - Op 4 oktober jl. is de eerste judowedstrijd bij Hantei in Oldenzaal georganiseerd sinds de corona periode. Met in achtneming van de richtlijnen van de Judobond Nederland en de RIVM, waardoor er o.a. geen publiek aanwezig mocht zijn, de 1,5 meter buiten de mat werd gerespecteerd, minimaal aantal vrijwilligers aanwezig waren en de kantine gesloten bleef.

Het vanentoernooi heeft tot doel om de jonge judoka's tot 13 jaar binnen  de vereniging van Hantei te laten wennen aan het wedstrijdjudo. De judoka’s judoën in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse. Drie keer per jaar wordt dit toernooi normaliter gehouden. Door deel te nemen en vooral te winnen kunnen er punten gehaald worden. Elke behaalde 100 punten levert een nieuw vaantje op in oplopende kleuren, net als de judobanden. Bij het behalen van de 800 punten ontvangt de judoka het befaamde beeldje en wordt opgenomen in de eregalerij.

Sinds 1998 is dit door 26 judoka’s behaald. 4 oktober stond met het Herfstvanentoernooi een mooie groep judoka’s op de mat. Er werd gestreden om elke punt, waardoor het spannende wedstrijden waren en soms de laatste seconde bepalend was wie de uiteindelijke winnaar werd. Ook werd door de technische commissie goed gekeken naar de houding en ingezette technieken, punten die weer meegenomen kunnen worden in de trainingen, waardoor de judoka’s technisch weer sterker worden. Ook zijn deze toernooien belangrijk voor de onderlinge binding van de judoka’s.

Er werden deze dag diverse vaantjes behaald en iedereen kreeg een welverdiende mooie medaille. En Tim Wegdam heeft zelfs de magische 800 punten behaald en kreeg het beeldje uitgereikt.

Samengevat, de judoka’s hebben mooie technieken laten zien, doorzettingsvermogen getoond, ervaring opgedaan en genoten. Tevreden ging iedereen naar huis. En mooi om te constateren dat een dergelijke wedstrijd door een goede voorbereiding ook in de corona gehouden kan worden.