Algemeen

Eerste competitieronde goed verlopen voor OZ&PC

OLDENZAAL - De eerste competitieronde van de KNZB is afgelopen weekend gestart. De doelstelling van de nationale zwemcompetitie is dat alle zwemverenigingen die bij de KNZB zijn aangesloten deel kunnen nemen aan deze competitie, zodat zij zich als team kunnen meten met andere verenigingen van min of meer gelijke sterkte. 

Om dit te bereiken is de Nationale Zwemcompetitie opgedeeld in drie Regio niveaus en vier Landelijke niveaus.  OZ&PC zwemt in de 1e regioklasse regio Oost en heeft deze zondag 6 oktober in het thuisbad in Oldenzaal gezwommen. OZ&PC zwemt de competitierondes tegen Het Ravijn uit Nijverdal, De Grunte uit Hardenberg en de Berkelduikers uit Lochem. 

Voor OZ&PC kwamen, onder leiding van de trainers.coaches Arjan Zum Grotenhoff, Margot Reuvers, John Oude Egbrink en Inez Heideman, in totaal 39 zwemmers aan de start. Naast individuele zwemafstanden worden er ook, op leeftijdsklassen ingedeeld, estafettes gezwommen. In alle estafettes wisten de zwemmers elkaar te stimuleren en beter te zwemmen dan de inschrijftijden. Bijna allen wisten ook individueel een of meerdere persoonlijke records (PR’s) te zwemmen en op deze wijze een gunstig puntentotaal te zwemmen.

OZ&PZ staat na deze eerste wedstrijd derde in de regioklasse. Een fantastisch resultaat in het begin van het seizoen.