Algemeen

Doorstart Tasche Mode Oldenzaal

OLDENZAAL – Nadat over Tasche Mode, met filialen in Hengelo en Oldenzaal, het faillissement was uitgesproken heeft de Oldenzaalse vestiging inmiddels een doorstart gemaakt. Monique Peters uit Ootmarsum heeft de handschoen opgepakt en met de curator een overeenkomst bereikt. Tasche Mode Oldenzaal is sinds 22 oktober weer gewoon open. 

In een periode van corona en moeilijke tijden voor de winkeliers in binnensteden ziet Monique best mogelijkheden. Monique: “Ik denk dat een winkel als Tasche Mode in Oldenzaal veel in potentie heeft. De plek is prima, rand centrum met parkeerplaatsen pal voor de deur. Collectie en klantenbestand zijn ook een goede basis voor een doorstart. En ik ben er van overtuigd dat de kleinere steden zoals Oldenzaal weer terrein gaan winnen op de grote steden zoals Enschede en Hengelo.”

Maar Covid is toch geen gunstige factor? Monique: “Dat is het ook niet, aan de andere kant zijn we als winkel met een relatief groot oppervlak wel in staat om de klanten veilig te laten winkelen.”

Monique gaat verder met twee verkoopsters die bij Tasche Mode veel ervaring hebben opgebouwd en Monique zal zelf ook veel in de winkel te zien zijn. Monique: “Ik vind het leuk werk, maar ik wil ook precies weten wat er loopt en wat onze klanten willen, zij bepalen uiteindelijk wat ik in de winkel heb!”

Wat ga je anders doen, Tasche heeft het tenslotte niet gered onder de vorige eigenaar? Monique: “Tasche Mode Oldenzaal is een mooie zaak, gericht op een breed publiek en alle leeftijdsgroepen. We hebben merken van Gerry Weber tot ONLY en Geisha. De stijlen variëren van sportief tot casual tot klassiek. Natuurlijk zal ik het scala aan merken hier en daar aanpassen, maar er is ook veel meer te halen uit social media en online verkoop.” Zoals Debby van der Zande? Monique: “Debby doet dat heel knap, maar ik moet haar niet gaan kopiëren, onze collectie is ook anders.”

Het winterseizoen is volop bezig, maar Monique en haar dames zijn al druk bezig met de inkoop van de voorjaarscollectie. Monique: “En vanaf zaterdag 31 oktober hebben we een actie: alle winterjassen gaan met 20% korting weg.”