Algemeen

Dirk en Teun op pad voor de Voedselbank

OLDENZAAL - Geïnspireerd door een uitzending van het jeugdjournaal, kwamen de vrienden Dirk Nusmeijer en Teun Boet (beiden 8 jaar, zittend op de Nutsschool)  uit school met een plan. “We gaan vandaag in onze buurt lege flessen inzamelen en klusjes doen om zo geld op te halen om Sinterklaas snoepgoed te kopen. 

Nee mam, niet voor onszelf, maar voor de kinderen van de voedselbank”. Op school was al een plan gemaakt, hoeveel geld ze nodig hadden en welke straten te bezoeken. Vervolgens gingen de jongens gewapend met een grote tas en dito glimlach op pad. Het bleek nog best wat werk, maar na een week klusjes doen hadden ze genoeg geld opgehaald. Het leukste deel was natuurlijk, zelf naar de stad om inkopen te doen. Verschillende winkels werden bezocht, om goed alle prijzen te kunnen vergelijken. De buit: 25 zakken pepernoten, chocoladeletters en choco-Sinten. Afgelopen vrijdag mochten ze de opbrengst zelf langsbrengen bij de Voedselbank, waar de donatie hartelijk werd ontvangen. De jongens verlieten blij het pand na hun geslaagde actie: “Wat fijn dat deze kinderen nu ook allemaal wat lekkers krijgen met Sinterklaas. 

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december zal de Voedselbank weer haar traditionele kerstactie in de verschillende supermarkten organiseren om extra houdbare producten te verzamelen.