Algemeen

Debuut Talent in Huis valt in de smaak

OLDENZAAL – Afgelopen zondag beleefde Oldezaal de primeur van het huiskamerfestival “Talent in huis”. Van 12.00 tot 17.00 uur was er op veertien adressen de mogelijkheid om allerlei vormen van kunst te beleven: muziek, muziektheater, poëzie, spoken word en circus.

Met een blokkenschema was het gemakkelijk navigeren tussen de thuispodia, allemaal op loopafstand van of in de binnenstad. Het was voor sommigen wat onwennig binnenkomen, maar ieder kon gezellig aanschuiven op de bank of aan de keukentafel bij de Oldenzalers die zo gastvrij waren om hun huis open te stellen voor dit evenement.

De organisatie is blij verrast met het enthousiasme van publiek en de optredende artiesten, een vervolg is zeer waarschijnlijk.

Organisatie Talent in Huis

Sinds 2015 zijn de 4 grote kunst-en cultuurinstellingen in Oldenzaal verenigd in het Platform Kunst Cultuur Oldenzaal. Het PKCO bestaat uit: Stadstheater de Bond, Bibliotheek Oldenzaal, Stichting Oldenzaalse Musea en Kaliber Kunstenschool. Het doel van het PKCO is om als culturele instellingen meer samen te werken in diverse projecten en voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen zij gezamenlijk het initiatief om tijdens de Week van de Amateurkunst een huiskamerfestival te organiseren. Talent mag gezien worden!