Algemeen

De Zonnebloem afdeling Oldenzaal neemt prachtige duofiets in ontvangst bij Pegge Tweewielers

WEERSELO/OLDENZAAL - Enkele bestuursleden, waaronder voorzitter Carla Smit, secretaris Annemiek Reimer en vrijwilliger Harry Smoors van De Zonnebloem afdeling Oldenzaal waren donderdagochtend 25 juni jl. naar Pegge tweewielers in Weerselo gekomen om daar een prachtige duofiets in ontvangst te nemen. Deze werd aangeboden door het Univé Oost Fonds. De fiets heeft de kleuren van de Zonnebloem, heel bijzonder.

Voorzitter Carla Smit: “De afdeling had bij het Univé Oost Fonds een aanvraag ingediend voor een duofiets en deze werd geaccepteerd. In het bijzijn van een aantal vrijwilligers en gasten mocht het bestuur van de Zonnebloem afdeling Oldenzaal een cheque ter waarde van maar liefst zevenduizend euro in ontvangst nemen. In hotel Het Landhuis (in Oldenzaal) werd een klein feestje gevierd toen de cheque door de voorzitter van de ledenraad van Univé werd uitgereikt. We zijn heel erg blij met deze prachtige cheque. We zijn naar HUKA in Oldenzaal geweest om een fiets uit te zoeken. De leverancier van deze fiets is Pegge tweewielers in Weerselo. HUKA heeft namelijk een overeenkomst met Pegge. De fiets is wel iets duurder uitgevallen en daarom moesten we er een bedrag bijdoen uit eigen kas. Misschien zijn er nog sponsoren die een bijdrage willen leveren voor dit goede doel.” 
 
Donderdagochtend was het dan eindelijk zover en konden enkele bestuursleden de fiets in ontvangst nemen. In verband met de coronacrisis is door HUKA nog een schermpje gemaakt en door Pegge gemonteerd. Het moet wel veilig zijn voor zowel de vrijwilliger als de gast. Als het niet meer nodig is kan het schermpje weer gedemonteerd worden. 
 
Carla vervolgt: “We gaan zelf actie ondernemen en dit promoten bij de vrijwilligers en gasten. We hebben tweeënvijftig vrijwilligers en honderd gasten. Ook willen we de familie benaderen van onze gasten zodat iedereen gebruik kan maken van de fiets. Heel belangrijk vinden we dat de vrijwilligers met hun eigen gast kunnen gaan fietsen. We willen daarom proberen dat alle vrijwilligers met elkaar gaan oefenen om deze fiets te kunnen gebruiken. Harry Smoors heeft het al op zich genomen om met gasten te gaan fietsen. De fiets heeft de kleuren van de Zonnebloem. We willen nu graag zo snel mogelijk gebruikmaken van de fiets en hopen dat we een mooie zomer krijgen zodat veel gasten kunnen genieten van een mooie fietstocht in de prachtige natuur.” 
 
Rutger Pegge, eigenaar van de rijwielzaak: “Ik heb drie monteurs in dienst die gespecialiseerd zijn in speciale aangepaste HUKA-fietsen. HUKA is een verlengstuk van Pegge. Als mensen bij ons komen nemen we alle tijd om de fiets op maat en naar wens van de klant aan te passen. De meest verkochte fietsen staan in de winkel waaronder de duofiets, Cortess-driewielfiets en Vasco. Ik ben de hoofdleverancier in Noordoost-Twente. Het is zo mooi dat je weer mensen blij kunt maken en dat de gasten van De Zonnebloem lekker kunnen genieten van deze fiets.”
 
Wat geweldig dat er weer mensen kunnen genieten op deze prachtige fiets. Lekker in de buitenlucht, genieten van de natuur dat is toch wat iedereen graag wil, vooral na deze hectische periode.
 
Ine Flinkers