Duurzaam Thuis Glimlach

Algemeen

De Stadszolder: kleurrijke aanvulling op winkelaanbod Oldenzaal

OLDENZAAL – Een jaar geleden openden Jeroen van der Meer en zijn vriendin Silvia Roelofs hun winkel De Stadszolder op de hoek van de Grootestraat en de Deurningerstraat in voormalig ’t Schootje. Het duo runde daarvoor het Oldenzaals Markplein in het voormalige OLMO-pand aan de Ootmarsumsestraat. 

Silvia en Jeroen willen niet meer terug. Silvia: “We zijn hier begonnen met een tijdelijke invulling tijdens de Boeskool is Lös vorig jaar en dat smaakte naar meer. We hebben goed nagedacht wat we wilden en zijn het pand daarna gaan inrichten op onze wensen en hebben sindsdien de collectie helemaal opnieuw opgebouwd.”

Hoe wil je de winkel zelf omschrijven? Silvia: “Noem het een belevingszolder. We verkopen geen complete interieurs maar veel sfeerbepalende accenten. Er is van alles te vinden en je merkt dat bezoekers alle tijd nemen om alles te bekijken.”

Aanvullend duo

Silvia heeft een financiël-administratieve achtergrond en heeft in Rossum jaren in een supermarkt gewerkt. Jeroen is opgeleid als meubelmaker. Hij repareert maar bouwt ook nieuwe ‘oude’ dingen. Silvia: “We vullen elkaar mooi aan: Jeroen kan veel met meubels en is de creatieve kracht en ik doe meer de organisatie en het zakelijke.”

 

Broodje tussen de middag

Jeroen was eerder meubelmaker en is later als vertegenwoordiger op pad gegaan. Silvia: “Jeroen stond op een dag geparkeerd om tussen de middag een broodje te eten. Dat was voor het toenmalige Marktplein in Tubbergen.” Jeroen: “Ik ben er eens gaan kijken en toen bleek dat het bedrijf ter overname beschikbaar was. Toen is het kwartje gevallen. Een tijdje later zijn we begonnen met Marktplein in Oldenzaal.”

Van Marktplein naar winkel

De formule van Marktplein was in principe dat particulieren een oppervlak in de winkel konden huren om gebruikte spullen te laten verkopen. Silvia: “Feitelijk was het een overdekte rommelmarkt. We hadden onze eigen spullen ook in de winkel staan, maar die deden we daarmee te kort qua uitstraling. De winkel, zoals we die nu hebben, doet veel meer recht aan de artikelen, die we verkopen.”

Meer dan een winkel

Wat veel mensen niet weten is dat De Stadszolder ook zakelijke klanten bedient. Denk aan het inrichten van winkels, kapsalons of recepties in bedrijfspanden.

Alles wat in de winkel staat is te koop, maar er is ook de mogelijkheid om artikelen te huren, bijvoorbeeld als decor bij bruiloften en feesten. Silvia: “Huren is dan een mooie oplossing. Het kost minder en nadien krijgt het artikel in onze winkel weer een nieuwe eigenaar.”

Online

Wat zijn de ambities voor de komende jaren? Silvia: “We zijn bezig met het opzetten van een online-winkel. Dat klinkt raar voor een winkel waar sfeer het belangrijkst is, maar dat online kanaal is met name bedoeld voor de grotere meubelstukken, waarvoor in de winkel geen plaats is. Daarnaast willen we onze naamsbekendheid graag vergroten in de regio en over de grens. We denken dat we zeker voor Duitse bezoekers een unieke winkel hebben.”

Is er iets in de winkel wat je eigenlijk niet zou willen verkopen? Silvia: “Nee hoor, we hebben zelf niet een groot huis we zijn de meeste tijd in de winkel te vinden. Er is toch wel een bijzonder object: de voorkant van een VW T1-bus. Jeroen heeft die ooit van mij gekregen, maar als we een goede klant vinden, is ie verkocht.”

Wat is trending op dit moment? Jeroen: “Bij ons niets haha. Wij staan juist los van trends. We willen het liefst nergens vergelijkbaar mee zijn. Ons motto is: Geluk is uit de gulden-tijd!”