Algemeen

De opbrengst van de Goede Doelen Dag brengt vier leerlingen van de Potskamp
in hogere sferen

OLDENZAAL - De leerlingen van de Potskamp zamelden op Goede Doelen Dag, die op Goede Vrijdag gehouden werd, geld in voor Stichting Leergeld en Kika. Aan het einde van de dag stond het eindbedrag op maar liefst € 11.250,-. Per leerjaar mocht degene die het hoogste bedrag op had gehaald diezelfde avond nog mee in een luchtballon. 

De leerlingen waren creatief en bedachten zelf manieren om geld op te halen. Ze verkochten bijvoorbeeld spullen via Marktplaats, leverden lege flessen in of wandelden, renden of fietsten over een vastgelegde route tijdens de Goede Doelendag.

Van leerjaar 1 was Jaap de gelukkige. Hij haalde ongeveer veertig euro op door geld aan zijn familie te vragen. Voor hem was de ballonvaart een droom die uitkwam. Lars uit leerjaar 2 liep door zijn woonwijk in De Lutte om geld in te zamelen. Het regende die dag behoorlijk, dus af en toe ging hij even naar huis om te schuilen om daarna weer vol energie door te gaan. Maar het resultaat van 155 euro hielp ook hem de lucht in. Pascal uit de derde ging een rondje door zijn dorp Noord-Deurningen, wat hem het bedrag van 140 euro opleverde. Uit leerjaar vier stuurde Emma iedereen op haar werk een open Tikkie, wat haar op een relatief makkelijke manier 103 euro opleverde. Er mocht ook een docent mee in het mandje. Doygu werd uitgeloot en stapte diezelfde avond ook in het mandje. Andrea Schot, die de ballonvaart tegoed had voor haar inzet voor Kika en deze dus mede mogelijk maakte voor haar school, mocht tot haar grote verrassing ook instappen.

Het was een gezellige boel in het mandje en na het testen van de brander werden de gelukkigen enthousiast uitgezwaaid door vrienden, familie en collega’s. Ze hadden een prachtig uitzicht over de stad en de noordoostenwind zou hen tussen Enschede en Hengelo door in de richting van Boekelo brengen. Wat een belevenis!