Algemeen

De dood, vriend of vijand?

De dood: de enige zekerheid in ons leven en we schieten meteen in de stress als deze ter sprake komt. Natuurlijk zitten de meeste mensen niet met smart op dat laatste bezoek te wachten. Liever breien we er nog een paar mooie jaren aan.
Maar als hij dan toch voor de deur staat, is het dan niet een rustgevende gedachte dat je niet op het laatste moment nog allerlei zaken moet regelen, gesteld dat je daar überhaupt de tijd nog voor hebt. Rustgevend voor jezelf maar zeker ook voor de achterblijvers.
Wat je zoal kunt regelen en hoe je dat regelt, dat zijn de vragen waar uitvaartondernemer Harma Bodde en Yvonne Meyer, coach en ritueel begeleider,  antwoorden op hebben.
In een luchtige presentatie nemen ze je mee langs de praktische kanten van de voorbereiding, maar ook langs de mogelijkheden om zelf je ceremonie vorm te geven. Daarnaast is er ook ruim aandacht voor de emotionele kant van het afscheid nemen; hoe verwerk je dat voor jezelf maar ook met anderen?
Een mooi afscheid is meer dan een bloemenzee en het perfecte koor; het vraagt tijd en voorbereiding om de diepgang te vinden die zoveel troost biedt. Maar juist in die aanloop vindt al een deel van de rouwverwerking plaats.
Harma en Yvonne nodigen je uit om deze informatiemiddag bij te wonen op 17 november a.s. om 14.00 in de Hofkerk in Oldenzaal (ingang toren). De toegang is gratis.