Algemeen

Buurtbussen Twents gaan (grotendeels) weer rijden

TWENTE - Vrijwel alle buurtbussen in Twente gaan weer rijden. De bussen zijn dankzij enkele technische aanpassingen coronaproof ingericht en de vrijwillige buurtbuschauffeurs zijn enthousiast om weer de weg op te gaan nu er versoepelingen door de overheid zijn aangekondigd. Ook is de servicewinkel van Twents op het busstation Enschede vanaf 3 maart op afspraak te bezoeken.

De volgende buurtbussen rijden weer vanaf 3 maart: 513 Nijverdal - Raalte 525 Aalderinkshoek 530 Borne Bornsche maten 531 Borne Stroom Esch 532 Borne Letterveld 592 Weerselo - Borne 594 Den Ham - Nijverdal 596 Ootmarsum - Denekamp 597 Nijverdal - Hellendoorn 599 Rossum - Ootmarsum Buurtbus 506 (Boekelo) rijdt weer vanaf 8 maart en reizigers kunnen vanaf 15 maart weer gebruik maken van TwentsFlex (Rijssen - Holten).

Nog niet alle buurtbussen rijden

Buurtbussen 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 591 (Tubbergen - Bruinehaar), 593 (Oldenzaal - De Lutte) en 595 (Haaksbergen - Buurse) rijden voorlopig nog niet. De buurtbussen worden gereden door vrijwilligers. Sommige chauffeurs vallen in de risicodoelgroep en wachten op dit moment liever nog even met rijden tot de situatie rondom corona verbetert. Voor de buurtbusverenigingen en Keolis staat de gezondheid van chauffeurs en passagiers voorop. Zij hebben dan ook begrip voor deze keuze.  Updates over de buurtbussen in Twente en welke bussen weer rijden zijn te vinden op de website twents.nl/buurtbus. Alle ritten van de buurtbussen die rijden zijn verwerkt in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

Servicewinkel

Vanaf woensdag 3 maart is de servicewinkel van Twents op busstation Enschede op afspraak te bezoeken. Een afspraak inplannen kan vanaf maandag 1 maart via de Klantenservice op de volgende manieren: • Via de chatfunctie op de website • Via social media (persoonlijk bericht op Facebook of Twitter) • Telefonisch via 088 – 033 1360 De overheid heeft op 12 december iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit is tijdens de laatste persconferentie herhaald. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het OV: reis alleen als het noodzakelijk is. Ook is het dragen van een mondkapje in de (buurt)bus, bij de bushalte en op het station verplicht.

Reacties

Ter informatie,

Buurtbus 598 die aansluit op de lijn Twents 591 gaat maandag 8 maart weer rijden.

591 heeft besloten nog niet te gaan rijden maar buurtbus 598 gaat de hele dienstregeling wel rijden tussen Hardenberg, Bruchterveld, Kloosterhaar  en Bruinehaar.

Alleen de donderdagavond en zaterdag rijden voorlopig nog niet.

Gelive dit kenbaar te maken.