Algemeen

Buurt zet woningen Scholtenhof in de bloemen

OLDENZAAL -  Op 4 mei hebben omwonenden de bewoners van de Scholtenhof aan de zijde van de Scholtendijk in de bloemen gezet.

Één van de buurtbewoners, Peter Lohrmann, merkte tijdens een wandeling op dat de balkons en terrassen van de Scholtenhof aan de Scholtendijk wat kleur ontbeerden. Hij kwam op het idee om met de buurt, zijnde bewoners Hoge Haerlaan, Mettelaan, Timiaanlaan en de Tuinfluiters (hoekje Scholtendijk - Fonteinstraat) daar iets aan te gaan doen. Gedachte daarbij was natuurlijk om de bewoners in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.

In de buurt-app werd het plan geboren om de balkons en terrassen van de Scholtendijk op te  vrolijken met bloembakken. Peter Lohrmann: “Voor je het wist werden er initiatieven ontplooid, werden kosten gedeeld en bakken, potgrond en planten geregeld. Het was in een uurtje rond. We hebben als buurt gezamenlijk de potten gevuld. Iedereen wilde meehelpen, maar met een afstand van 1.5 meter is dit niet praktisch. Nu bieden we de 56 bakken gezamenlijk aan.

Voor de operatie was een hoogwerker ingehuurd, maar wegens technische problemen moest het aanbieden van de bloembakken ouderwets op de ladder worden gedaan.

Om de uitreiking een feestelijk tintje te geven was er een play back ABBA-optreden. De bewoners Scholtenhof waren zichtbaar blij verrast met deze actie. Alex Sijtsma van de Scholtenhof sprak dank en waardering uit voor het initiatief.