Algemeen

Buitenlands bezoek bij ‘Onze Club’

OLDENZAAL - ‘Onze Club’ is een gezelligheidsvereniging voor mensen met een lichte beperking. De leden komen regelmatig op de zaterdagavond bijeen. Op een zaterdagavond, want dat is de uitgaansavond bij uitstek. Voor de leden van Onze Club is dat niet anders. Onlangs heeft Onze Club zich gepresenteerd tijdens de Participatieavond in Oldenzaal. Dat is namelijk ook een doel van Onze Club: participeren, meedoen in de samenleving.

De club kent ongeveer 30 leden afkomstig uit Oldenzaal en omgeving. Tijdens de laatste bijeenkomst eind juni ontving de club buitenlands bezoek. Reden is dat Frank Berning, al vele jaren lid, correspondeert met Michael Ludwig, een jongeman uit Erfurt uit de Duitse deelstaat Thüringen. Het kon natuurlijk niet bij schrijven blijven. Een officiële uitnodiging volgde en zo kon het gebeuren dat Frank op zaterdag 13 juli op station Oldenzaal zijn penvriend Michael kon ontmoeten. 

Michael was in gezelschap van Katja Maurer. Zij ging als vrijwilligster het weekend met hem mee naar Oldenzaal. Katja is in Erfurt lid van de gemeenteraad en lid van de Landestag Thüringen. Voor beiden was het een interessant bezoek. Frank had een mooi en afwisselend programma opgesteld en met hulp van vrijwilligers van Onze Club werd het een onvergetelijk weekend. Een bezoek aan een bijeenkomst van Onze Club ‘s avonds stond natuurlijk op het programma. Op de zondagochtend was er tijd voor het Plechelmusfeest en ’s middags stond een rondtoer door Twente op het programma. Tevreden en ook wel enigszins moe vertrokken Michael en Katja aan het eind van de zondag weer vanaf station Oldenzaal voor de terugreis naar Erfurt. Natuurlijk uitgezwaaid door Frank. Het spreek vanzelf dat een tegenbezoek naar Erfurt niet kan uitblijven. Daar wordt alweer druk over gecorrespondeerd.