Algemeen

Boudrie Kachels en Haarden

OLDENZAAL - Al bijna dertig jaar brengt Boudrie warmte, sfeer en gezelligheid in huis als specialist in haarden. Na een verbouwing van drie maanden betrok Boudrie eind maart haar nieuwe pand aan de Textielstraat 48 te Oldenzaal. Het fraaie nieuwe pand geeft de onderneming de benodigde extra ruimte en aandacht. Voor de bezoekers is het een inspirerende showroom die sfeer, klasse en design uitstraalt.

Besmet met het ‘kachelvirus’

Tien jaar geleden nam eigenaar Wim Kok het bedrijf over van oprichter Rudie Boudrie. Sindsdien ging het hard. “Rudie Boudrie is een professionele fabrikant in gasbarbecues. Omdat het een zomerproduct was, is hij toen in de wintermaanden de kachels en haarden ‘erbij’ gaan doen. Rudie maakt nog steeds gasbarbecues, maar tien jaar geleden heb ik de kachelzaak overgenomen.” Aldus Kok.  “Voor verschillende werkgevers zat ik al jaren in de kachels en haarden. Eerst in de techniek en later heb ik vanuit de sales ervaring opgedaan. Ik vond het wereldje zo leuk dat ik er altijd in ben blijven hangen en uiteindelijk graag voor mezelf wou gaan beginnen. Ik ben besmet geraakt met het ‘kachelvirus’ en eigenaar geworden van Boudrie Kachels en Haarden. Daarbij ben ik tien jaar geleden alleen begonnen met zzp’ers voor de montage. De onderneming bleef groeien, er kwam elke keer weer personeel bij en de showroom werd steeds groter. Het was niet de opzet om heel groot te worden, wel om altijd bezig te zijn met wat nieuws. Boudrie wil altijd vooruitstrevend zijn met de nieuwste technieken, modellen en geschoold personeel. De jaren zijn voorbij gevlogen, mede door een goed team van medewerkers.

Uiteindelijk werd alles in het oude pand te klein, daar waren we volledig ‘uit ons jasje’ gegroeid. Eind maart ging het oude pand dicht en na een verbouwing van drie maanden is dit pand onlangs geopend. Het nieuwe pand is voor ons ‘next level’, genoeg ruimte in het magazijn en de showroom voor een inspirerende totaalbeleving rondom de kachel en haard.” 

Kachels kiek’n

In het nieuwe pand wordt nog hard gewerkt aan de afwerking, maar de deuren voor bezoekers zijn al wel geopend. De officiële opening volgt in september, tegelijkertijd met de viering van het 30-jarige jubileum. Boudrie was in Twente al een begrip op het gebied van kachels en haarden, met het nieuwe pand zijn er nog meer mogelijkheden. “Bij Boudrie ben je aan het juiste adres voor het totale plaatje, van kachel tot schoorsteen, met of zonder ombouw.

In onze grote sfeervolle showroom hebben we meer dan honderd verschillende houtkachels, gashaarden, elektrische haarden en pelletkachels. Er staat goed opgeleid personeel klaar voor persoonlijk advies, Boudrie is al bijna 30 jaar specialist in het vakgebied.

Uiteindelijk willen wij dat elke klant blij is met hun product en netjes is geholpen.” vertelt de eigenaar. “De service en kwaliteit die wij bieden moet goed blijven, daarvoor willen we ons montageteam graag uitbreiden met de juiste mensen.” 

Toekomstgericht assortiment

Het assortiment van Boudrie is toekomstgericht. Enthousiast blikt Kok al vooruit op de toekomst: “Alle houtkachels en haarden hebben het hoogste rendement en zijn ECO-design goedgekeurd. Voor een goed resultaat bij hout stoken hanteren wij vijf pijlers; een goed toestel, goede schoorsteen, goede installatie, goede brandstof (droog hout) en een kundige stoker. Dat laatste kunnen wij zelf opleiden. Met de huidige ontwikkelingen zijn mensen weer even terughoudend in gas, maar dat hoeft niet duurder te zijn als je dat goed uitlegt. Zo zijn er gashaarden voor bijverwarming met een hoog rendement die zorgen voor enorm veel comfort en sfeer. Door lokaal te verwarmen verbruik je minder gas. Wij zorgen ervoor dat de rookkanalen en installaties in orde zijn. Bovendien kunnen aardgashaarden worden omgebouwd naar propaan. Er bestaan ook al gashaarden die ‘H2-ready’ zijn. Deze haarden zijn voorbereid op de komst van waterstof. Je hebt dan echt een toekomstgericht product. De elektrische haarden, waar nu heel veel vraag naar is, werken mooi samen met zonnepanelen. Deze productgroep heeft ook voor wat betreft vuurbeeld een enorme sprong gemaakt. Sommige zijn niet van het echte vuur te onderscheiden.”