Algemeen

BoesCoolFit trekt in 3 dagen al duizend inschrijvingen

OLDENZAAL - Drie dagen na de opening van het tiende BoesCoolFit seizoen was het al een feit: de keuze van Zoë Grashof voor kinderyoga bleek de 1000e inschrijving voor een sportkennismakingscursus van BoesCoolFit in 2021!! 

De cursus blijkt gelukkig door te kunnen gaan omdat Marguerite Bosselaar, de docente van Yoga en Mind, haar tuin als oefenruimte heeft ingericht. Binnensporten is, vanwege de RIVM-maatregelingen, helaas nog niet toegestaan. Ondanks het feit dat het slechts 7 graden was waren de 5 deelnemers die meededen met de cursus enthousiast over de eerste les. Een gezellig openhaard-vuurtje in de tuin en het kopje kruidenthee zorgden voor de warme, ontspannen sfeer waarin de yogaoefeningen werden gedaan. BOES, de mascotte van BoesCoolFit, verrastte Zoë met een cadeaubon van een plaatselijke middenstander.

Daarna mocht BOES, onder toeziend oog van buurtbeweeg-coach Doortje Grunder-Bleeker, meedoen met een aantal oefeningen. Doortje is blij met deze creatieve oplossing van de docente waardoor de kinderyoga cursus, ondanks Corona, tóch kan doorgaan. Zij vertelt dat er inmiddels ruim 1.050 inschrijvingen zijn voor de meer dan 150 sportkennismakingscursussen die dit jaar via BoesCoolFit worden aangeboden. BoesCoolFit is en blijft bij de basisschooljeugd een buitengewoon populaire manier om kennis te maken met een leuke sport in Oldenzaal. Doortje: “Het is natuurlijk jammer dat binnen sporten nog niet mag.

Daarom worden deze cursussen uitgesteld en verderop in het jaar ingehaald. Alle sportaanbieders laten via de mail aan de cursisten weten wanneer hun cursus wél kan worden gegeven. Overigens is het zo dat het hele jaar door ingeschreven kan worden voor een leuke cursus en dat er in de loop van het jaar ook nieuwe cursussen worden aangeboden. Houd daarom de website boescoolfit.nl/sportaanbod goed in de gaten!!”