Algemeen

Boekhandel Broekhuis viert haar 155-jarig bestaan

OLDENZAAL - Boekhandel Broekhuis viert op 7 februari haar 155e verjaardag. Op die datum in 1868 opende Egbert Broekhuis zijn boekhandel in Hengelo. Sindsdien is het zelfstandige bedrijf uitgegroeid tot een filialenbedrijf met ca. 60 medewerkers in zes steden. Boekhandel Broekhuis behoort tot de oudste winkelbedrijven van Twente is landelijk gezien een van de bekendste boekhandelketens. 

Geschiedenis

Boekhandel Broekhuis maakt al 155 jaar onderdeel uit van het cultureel/zakelijke landschap in Oost-Nederland. Het van oorsprong Twentse bedrijf met vestigingen in Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal trad in 2021 buiten haar regio door zich te vestigen in het centrum van Deventer. Sinds voorjaar 2022 mag ook Apeldoorn, de hoofdstad van de Veluwe, zich verrijkt voelen met een cultureel boekenpaleis.

De geschiedenis van Boekhandel Broekhuis werd bij het 150-jarig bestaan in 2018 opgetekend in het boek ‘Een zaak van evenwicht’ van Joep Scheffer.

Festiviteiten

De komende periode zal Boekhandel Broekhuis in al haar vestigingen aandacht schenken aan het jubileum. Voor klanten ligt er vanaf 7 februari een verrassing klaar (zolang de voorraad strekt).

Boekhandel Broekhuis kijkt uit naar uw komst!