Algemeen

Bezoek Olaf Koens aan Biblotheek Oldenzaal

OLDENZAAL - Afgelopen jaar trok schrijver en journalist Olaf Koens richting Oekraïne om verslag te doen van de oorlog, nadat Rusland binnenvalt. Nu, een jaar later, is het tijd om de balans op te maken. Op 7 maart vertelt hij over de oorlog en het afgelopen jaar in Bibliotheek Oldenzaal!

Wanneer Rusland buurland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten reist Olaf Koens in tegengestelde richting. Ruim een jaar lang doet hij verslag van de oorlog, reist hij dwars door een land vol bittere en blijmoedige ontmoetingen. Hij spreekt familie en vrienden, reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria. Uit de lange stroom ontmoetingen rijst een ruw, pijnlijk, hoopvol en vooral persoonlijk portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet. Een jaar later is het tijd de balans op te maken. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Hoe staat het er nu voor in Oekraïne? En is er een einde in zicht? 

Olaf Koens (Chatillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij studeerde filosofie in Groningen en Brussel, maar vertrok naar Rusland waar hij correspondent werd voor de Geassocieerde Persdiensten (GPD) en later De Volkskrant. Hij werd in 2015 verkozen tot Journalist van het Jaar. Inmiddels werkt hij in Turkije en trekt hij als correspondent voor RTL Nieuws de wereld over. Hij doet verslag van revoluties en oorlogen en zoekt naar de kleine verhalen die complexe conflicten inzichtelijk maken. ‘Alle Oekraïners die ik ken’ is zijn vijfde boek. 

Olaf Koens komt dinsdagavond 7 maart naar Bibliotheek Oldenzaal van 19.30 tot 21.30 uur. De entree (inclusief koffie) is € 10,00 p.p. en € 7,50 voor leden van de bibliotheek.