Algemeen

Basisschool de Maten doet mee een aan de E-waste Race

OLDENZAAL - Basisschool De Maten zamelt tot en met 13 oktober elektrisch afval in en doet zo mee aan de E-waste Race. Samen met tien andere basisschoolteams in Twente, gaan zij de strijd aan tegen e-waste door de komende tijd zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. De winnaar van de strijd kan een geheel verzorgd schoolreisje winnen. Afgelopen week heeft wethouder Maaike Rödel de aftrap gegeven voor de inzamelingsactie.

Van 19 september tot en met 13 oktober 2022 halen de leerlingen van groep 7 en 8 van De Maten zoveel mogelijk elektronisch afval op. Zij gaan bij familie, vrienden en in de buurt langs. Daarnaast kunnen inwoners van Oldenzaal hun elektronisch afval ook op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bij Basisschool De Maten aan de Guido Gezellestraat 35 langsbrengen. Het gaat hierbij om afgedankte huishoudelijke elektronische apparaten. Dit zijn alle apparaten met een stekker of een batterij. De apparaten mogen niet groter zijn dan 50x50 cm, ze moeten namelijk in een 240 liter container passen.

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom in de wereld. Te veel oude elektronische apparaten belanden bij het normale afval. Denk hierbij aan oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers of kapotte wekkers. Basisschool De Maten was meteen enthousiast over de E-waste Race. Deze sluit goed aan bij de ‘Global Deals’ die zij in 2019 hebben gesloten met de gemeente. Daarin staat hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een groen, gezond en duurzaam Oldenzaal. Op dit moment hangt de school al vogelnestjes op, zaaien ze bloemzaadjes voor insecten en bijen, scheiden ze op school hun afval en ruimen ze regelmatig het afval in de wijk op. Daar komt deze maand dus bij dat ze elektronisch afval inzamelen.

De Maten hoopt dat er veel elektronische apparaten ingeleverd worden.