Algemeen

Afscheid en jubileum van brandweercollega’s Oldenzaal

OLDENZAAL - Een aantal medewerkers van Brandweer Twente werd op vrijdag 22 april jl. in het zonnetje gezet. Bij kazerne Oldenzaal vierden ze tijdens de jaarlijkse korpsavond het jubileum van zeven brandweercollega’s en namen ze er van tien afscheid. De huldiging werd gedaan door Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal.

Jubileum

Omdat vanwege corona de korpsbijeenkomst van de brandweerkazerne in Oldenzaal vorig jaar niet door kon gaan, huldigden ze dit jaar de brandweervrijwilligers met een jubileum uit de afgelopen periode. De jubilea variëren van 10 tot maar liefst 35 jaar brandweerdienst. Ook reikten ze certificaten en diploma’s voor behaalde opleidingen uit. “Ik ben trots maar ook zeker dankbaar voor de jarenlange inzet van deze brandweermensen”, aldus Karin Groenewegen, teamleider Repressie.

Afscheid

Tijdens de korpsbijeenkomst namen ze na 36 jaar officieel afscheid van Tom Jansen bij Brandweer Twente. Ook namen ze afscheid van Adriaan ter Huurne als interim kazernecoördinator en van Vincent Breukers (18), Remco Oude Wolbers (17), Heidi Oude Rengerink (17), René Boomkamp (15), Rick Arts (10), Dirk Veltman (10), Bjorn Huisman (8), Irene Mazeland (6) als vrijwilliger bij Brandweer Twente.

Burgemeester Patrick Welman van gemeente Oldenzaal was tijdens de korpsavond aanwezig om deze vrijwilligers te huldigen. 

Jubilarissen

10 jaar: Sander Snippert; 12,5 jaar: Leon Schouten en Jeroen Schasfoort; 15 jaar: René Boomkamp; 20 jaar: Pim Krabbe; 25 jaar: Rob Schasfoort en 35 jaar: Gerard Schasfoort.

Uw reactie