Algemeen

Acties Andrea Schot brengen 40.000 euro op voor KiKa

OLDENZAAL – Oldenzaalse Andrea Schot heeft in de afgelopen drie jaar diverse acties georganiseerd en aan acties deelgenomen met als doel geld op te halen voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Op dit moment verkoopt ze pompoenen voor dit goede doel.

In het dagelijks leven is Andrea IC-verpleegkundige. Dat is een veeleisend beroep, zeker in deze periode. Toch weet ze tijd en energie vrij te maken voor twee van haar passies. De ene passie is hardlopen, de andere is fundraising voor Stichting KiKa.

 

Het begon in China

Andrea is al drie jaar met diverse acties bezig ten behoeve van KiKa. Andrea: “Het begon met een halve marathon over de Chinese muur waar een groep KiKa-lopers aan meededen en daar sponsors voor moesten zoeken. Er was in mijn privé kring gelukkig geen aanleiding om specifiek voor KiKa wat te doen, maar als hardloopster dacht ik: dit is wel een heel bijzondere gelegenheid. Hardlopen over de Chinese muur: hoe gaaf is dat? Ik heb meegedaan en het was een heel bijzondere ervaring. Ik lag eerst wel even wakker van: niet vanwege de sportieve uitdaging, maar van het minimum bedrag dat je als loopster op moest halen. Ik ben niet zo’n harde in het vergaren van donaties.”

 

Meer acties

De acties van Andrea gaan letterlijk en figuurlijk ver. Andrea: “Na de Chinese muur ben ik voor KiKa aan andere marathons mee gaan doen in New York, in Chicago en in Tokio.” Maar ook lokaal is Andrea druk geweest met allerlei initiatieven voor KiKa, zoals een benefiet badeenden-race, een appelmoesactie, een appeltaartactie, statiegeldacties, kerstbomenverkoop (ook dit jaar weer!) en de doppenactie van Henk Winkelhuis, waar KiKa en Stichting SKIK mee gesteund worden.

In de afgelopen jaren heeft Andrea zo’n 40.000 euro bij elkaar gebracht voor KiKa, dat mag best een mijlpaal genoemd worden!

 

Verkoop pompoenen aan huis

Voor dit najaar heeft Andrea weer iets nieuws bedacht: de verkoop van pompoenen, uiteraard ten behoeve van KiKa. Vanuit huis verkoopt ze eigengemaakte pompoendecoraties. Andrea: “Kleine opgemaakte pompoenen verkoop ik voor € 3,50. De medium gedecoreerde pompoenen voor € 5,- en de maxi gedecoreerde pompoenen voor € 9,50. Gelukkig steunt Broekhuis Landbouw & Groen uit Agelo me door de pompoenen gratis ter beschikking te stellen. Er is dus voldoende voorraad en de gehele opbrengst is nu voor KiKa.”

 

Petra’s gezocht

Na zo’n lijst van initiatieven vraag je je af: What’s next? Nou, ondertussen borrelen er al weer nieuwe ideeën op. Andrea: “Mijn doopnaam is Petra en het lijkt me geweldig om met andere KiKa-vrijwilligers deel te nemen aan de Petra-desert Marathon in de Petrawoestijn in Jordanië. Ik wil graag als opwarmer een publiciteitsstunt organiseren door zoveel mogelijk vrouwen met de naam Petra bij elkaar te brengen voor een mooie foto. Er zijn al 36 aanmeldingen maar ik hoop meer dan honderd Petra’s te mobiliseren. Ik denk eraan om er een echte kameel bij te halen. Vanuit die publiciteit kan ik weer gemakkelijker donateurs vinden, dat is in de huidige tijd al lastig genoeg!”. En er rijpt al weer een ander idee. Andrea: “O ja, ik heb een ballonvaart voor KiKa toegezegd gekregen, daar ga ik zeker weer een actie omheen bedenken komend jaar!”

 

Wie meer wil weten, Petra heet of samen met Andrea KiKa wil steunen kan kijken op: www.facebook.com/andrea.schot.3